Sunday, May 2, 2010

Chat Emotion dan Status Symbols Addict utk Pengguna FB

Salam dan selamat mlm buat semua teman2,blogger2 dan geng GB serta kucing yg berada di rumah :P Korang pernah atau slalu guna chatbox dlm Facebook x? kpd yg penah & slalu guna, nie de sdikit tips utk yg gemar guna emotion yg pelik2, heheh..kalau korang tgk dlm chatbox tu,kosong je kan bile korang chat dgn sape2. skrg ble tmbah meriah skit chat lps install add-ons nie.



bgi pengguna browser firefox, boleh la cuba emotion smiley animation kat FB dgn m'gunakan FaceMoods Firefox add-.ons

Add and Install FaceMood

Ok. skrg meh kite tgk plak utk penggemar FB yg slalu creative dan nmpak unik dm status mereka. mudah saje. pergi kt FB, taip status symbols kat search box. lps tu korang akan jumpe application yg tunjuk simbol cmni
 

then, korang boleh buat status yg comel2, kiut miut dan yg seangkatan dgnnya..antara jenis2 yg korang boleh gunakan:




de byk lgi simbol yg korang boleh pkai..hehe..lepas nie, xpayah la penat2 copy symbol dari page org lain..nk tulis arab?tamil?thai?melayu? eh eh..pn boleh buat pkai application nie.. slamat mencuba :D

ps: application yg menarik korang boleh search?..google je, hbis cite ^_^

2 KOMEN:

miss jana chibi said... [Reply to comment]

dh guna dh application sume ni..
thanks ea ^^

Shukor said... [Reply to comment]

pasni ble la nk type mcm2 yer :D

Related Posts with Thumbnails