Sunday, June 6, 2010

Penghargaan dan Tag dari Rakan Blog

Entri malam nie cuma nak menebus award yang shuk dapat dari rakan-rakan shuk dalam blog. terus terang saya katakan..sebenarnya, saya tak berapa suka minat di tag atau diberi award, sebabnya blog saya belum cukup matang, tambah lagi pengisian yang masih lagi lemah..blog saya lebih banyak bercerita, berkongsi suka-duka saya, pengalaman, ilmu dan pengetahuan yang saya dapat untuk tatapan para pembaca. TAPI..shuk sangat hargai pemberian kamu semua :) bak kata pepatah, musuh jangan dicari, rezeki jangan ditolak..eh, ade kaitan ke pepatah nie dengan award?..eheheh. award yang lama shuk dapat dulu belum sempat lagi nak beri pada tuan/puan/cik/en blog lain.

Award pertama datangnya dari...
ini pula syarat-syaratnya setelah dapat award nih:



1.THANK AND LINK THE PERSON THAT GAVE YOU THE AWARD.

Terima kasih Cik Masturah..huhu.buat susah-susah je bagi award nih.

2. PASS THIS AWARD TO 15 BLOGGERS THAT YOU'VE RECENTLY DISCOVERED
  1. Ikemal : http://epilogueloser.blogspot.com/ 
  2. Ros (tauke kek coklat) : http://www.beautyfm.blogspot.com/
  3. Nardnaddy (rajin singgah blog) : http://nardnerd.blogspot.com/
  4. Saiedah Syamielah (follower terbaru shuk) : http://saiedahsyamielah.blogspot.com/
  5. Zee ( suke berjogging pakai jari) : http://itszeelaah.blogspot.com/
  6. Remedy (suke merempit dalam trafik..heheh) : http://kitaransemula.blogspot.com/
  7. Ann: (pengkomen tegar) : http://www.saichou.com/
  8. Liyana (penternak kucing comel): http://lindonut.blogspot.com/
  9. Nurul ( anak shuk..eh, salah anak nih..huhu) : http://syukornurul.blogspot.com/
  10. Ezal (orang johor) : http://www.onlyezad.com/
  11. Hana (penggemar kimchi dan milo suam) : http://hanakira.blogspot.com/
  12. Luqman (otai Linux) : http://luqmanmaat.blogspot.com/
  13. kyo (pengulas tentang jepun) : http://kyo9.blogspot.com/
  14. Kie-yu (pengulas tegar tingkat 2) : http://rumah4tingkat.blogspot.com/
  15. Snowy (blog dgn info yang menarik) : http://ahappysnow.com/
3. LET THEM KNOW THAT THEY'VE WON THE AWARD

ok, akan dimaklumkan tak lama lagi

4. STATE 7 THING ABOUT YOURSELF.
Suka senyum
Suka main game online
Suka baca magazine/komik
Suka berjalan sorang-sorang
Alah aircond sejuk yang amat
Suka main dengan kucing (si minyak)
Suka perut kosong..lolz

Tag pula datang dari syuq: (lame betul tag nie shuk simpan, tak post2 lagi..maaf yer)

Adoi, lembu mana pulak sesat nih..nak sembelih tak sampai hati :P

Wasiat dari SyuQ

Tok ketua kampung ada kenakan syarat untuk penerima wasiat terulung ni:

1. Thank & link the person that gave you the cow
Terima kasih buat syuq sebab calonkan shuk. tapi memang tak reti nak sembelih lembu, ayam boleh la lagi..heheh

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau7 paling tak active..
nanti shuk pilih yer..(syarat nie rasanya kena langgar sikit kot) hoho

3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat
Nanti shuk jerit melalui kotak chat masing-masing.. (^^,)

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv
makan, main hanset, baring

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
makan roti yang hampir2 berkulat
makan hati..lol
makan game (kenyang)

6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK
ade la dalam bawah 3ratus je..(sekarang buka FB pn jarang-jarang)

7. Soalan cepuCEMAS.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...
sila hubungi di kaunter pertanyaan yang berdekatan.harap maaf.. malas nak cerita :)

 Tag no. 2 dari Gombakmali 

Tag nie pulak kena tuliskan 20 perkara tentang diri sendiri..hmmm, ape la yang menarik sangat tentang shuk nih..malasnya nak fikir..huhu

Pendiam
Pemalu
Sukakan benda baru
Tak kuat makan
Tak suka sejuk/aircond sejuk
Gemar main game online
Suka tengok rancangan masak2 (macam rancangan iron chef)
Suka tengok rancangan animal/national geographic
Suka senyum ^_^
Suka main peluk2 dengan kucing
Suka jalan sorang2
Suka menaip
Suka berblogging/blogwalking (hobi baru)
Setia pada yang satu
Suka mencuba warung/restoran baru 
(kalau sedap singgah lagi, kalau tak kali pertama dan terakhir la jwbnye)
Suka repair/upgrade barang komputer
Suka sms ... (opss, sekarang dah senyap handset)
 Suka ambil gambar (tak suka ambil gambar sendiri)
Anti tikus (kalau jumpe rasa nak penyek2 je)
Suka ANDA semua! yeah :)

nak kena tag? boleh komen atau beritahu shuk yer..malas nak tag orang sebenarnya..hohoh

p/s: jangan tag shuk lagi kawan2..nanti tag korang shuk balas sangat2 lambat, ataupun takda terus :P

9 KOMEN:

zee said... [Reply to comment]

ehhhh? biala zee suka jogging pakai jari
:P :P :P

Shuk said... [Reply to comment]

@zee: heheh..jogging sihatkan jari-jemari :)

Ann said... [Reply to comment]

eh i pengkomen tegar eh? haha...

teruskn tulis n3 yg best2 eh...

niDa said... [Reply to comment]

congrate dpt award...
hehehehe..
piala xde pn..

nabilah_2908 said... [Reply to comment]

huhu...bila org tag kita..mknanya...org tu ingt kt kita... :)

Siti Ruhayu Ab Rahman said... [Reply to comment]

sis pun selalu kena tag n dapat award

betul bak kata nabila...maknanya org ingat kat kita............

salam ziarah shuk..........

Shuk said... [Reply to comment]

@nida: tggu dpt piala dunia nanti, huhu :)

@nabilah: alhamdulillah, de juga orang ingat kt shuk..moga berpanjangan hubungan dalam arena blog nih :)

@siti ruhayu: waalaikumsalam kak. lama dah tinggal kt bndr tenggara? :)

Shuk said... [Reply to comment]

@Ann: okeh boss, heheh :)

Anonymous said... [Reply to comment]

You should use separate Apple IDs for each child when activating
iCloud on every device. Installer isn't an option to cydia, isn't ready, and possesses little packages.

This is the way most Comfort style people behave.


My site free download appcake

Related Posts with Thumbnails